לןגן

קובנה עסלית

מאת: אורטל עמרם , פורסם: 27/03/2015 | 13:02
קובנה עסלית

תקציר המתכון: קובנה תימנית שחבל על הזמן

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בקערה קילו קמח + השמרים ולערבב להוסיף את הסוכר והמים (להתחיל עם 3 כוסות) מים פושרים ומעל המלח ולערבל במהירות גבוהה 10 דקות לכדור חלק (אם יבש להוסיף בהדרגה את הכוס הרביעית)לתת מנוחה של שעה .אחרי שעה להוריד נפח ואז עוד מנוחה של חצי שעה.אח"כ לשמן עם חמאה את השיש ולפתוח בעזרת מערוך מקומח את הבצק לעלה גדול למרוח מחמאה ולקפל על שניים ושוב לפתוח ולמרוח וקפל לפתוח ולמרוח ושוב וקפל ולפתוח ולמרוח ולגלגלג לנקניק ארוך לקחת סכין ולפרוס לפרוסות עבות.ואז לשמן סיר גחנון ולסדר את החתיכות לצורת פרח להכניס לתנור ללילה במעלות 100 עד הבוקר או פלטה.

  2. בהצלחה(: