לןגן

עוגת פרג אישית

מאת: אתי ממן, פורסם: 08/09/2015 | 11:54
עוגת פרג אישית

תקציר המתכון: קלה וטעימה!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 12, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

עוגת פרג

ציפוי

רוטב יין

אופן הכנה

  1. מכניסים לתנור פיסטוק לרבע שעה, מידי פעם מנערים את התבנית, מצננים וקוצצים גס. בקערה גדולה מערבבים חמאה, חלמונים, חצי כוס סוכר, קמח, פרג, אשל, אבקת אפייה, יין, פיסטוק מקציפים חלבונים עם כוס סוכר, מוסיפים לתערובת ומקפלים, מרססים שמן בתבנית אלומיניום מרובעת, אופים 170 מעלות 40 דקות.

  2. ציפוי - בסיר על להבה בינונית ממיסים חמאה, סוכר, קקאו, מים, מערבבים ושופכים על העוגה כשהיא חמה.. רוטב - בסיר קטן על להבה נמוכה מבשלים יין, סוכר, מקל קינמון עד להסמכת הרוטב.

  3. בעזרת רינג אישי קורצים עיגולים, מעבירים לצלחת הגשה, שופכים מעט מרוטב היין, מפזרים פיסטוק מעל העוגה ומסביב.

  4. עם העוגה שנשארה בתבנית ניתן להכין קינוח כוסות מקציפים 1 שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר, מעבירים לשקית זילוף צנתר כוכב, מפוררים את העוגה, מחלקים שכבה ראשונה בכוסות הגשה, מזלפים קצפת וכך יוצרים כמה שכבות. אפשר לקשט עם תאנים בעונה..