לןגן

אגרול עם עלי אורז

מאת: ורד דרור, פורסם: 27/03/2015 | 09:00
אגרול עם עלי אורז

תקציר המתכון: יוצא פריך ומאד טעים

קטגוריה: צמחוניים, מספר מנות: 14, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לגרד את כל הירקות במגרדת גסה

  2. לטגן בצל במעט שמן זית עד שמזהיב, לפרוס את השום ולהוסיף ל 1-2 דק', להוסיף את הירקות המגורדים לעוד כ-5 דק', לקצוץ פטרוזיליה וכוסברה ולהוסיף לעוד 2-3 דק', להוסיף מעט ג'ינג'ר מגורד, לתבל במלח ופלפל לפי הטעם ולהוריד מהאש.

  3. לטבול עלה אורז בכלי עם מים עד שמתרכך (לשים לב שלא יתרכך מדי), להוציא למגבת וליבש קלות. להניח 2 כפות ממילוי הירקות במרכז העלה, לגלגל משני הצדדים ולסגור. להכין כל עלה בנפרד (להרטיב, ליבש, למלא ולגלגל). להניח בתבנית אפיה על הצד המקופל,כשהחלק החלק למעלה .

  4. למרוח עם מברשת אפייה מעט שמן זית על גלילי האגרול, לפזר מעל מעט מלח גרוס .

  5. לאפות בתנור בחום בינוני 180 מעלות כ-20 דק' עד שמזהיב.

  6. יוצא קריספי וטעים מאד, להגיש עם סויה