לןגן

פוקאצ'ות

מאת: Dvori Greenfeld, פורסם: 07/09/2015 | 09:02
פוקאצ'ות

תקציר המתכון: קרדיט ענק ענק לאתר- ספר המתכונים שלי! אלופה.. הנה הקישור: http://mycookbook.co.il/

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 4, זמן הכנה: 3 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. במיקסר מערבבים את הקמח יחד עם השמרים.

  2. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.

  3. מוסיפים את שמן הזית תוך כדי לישה וכך גם את המים בהדרגה.

  4. לשים את הבצק עד שהוא רך, חלק ומעט דביק, לפחות 15 דקות !

  5. אפשר לעצור אחרי 10 דקות להוסיף קצת שמן זית (סיבוב) ואז להמשיך ללוש.

  6. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח ( כשעה וחצי או ללילה במקרר).

  7. מחלקים את הבצק לשישה חלקים ומכל חלק מעצבים בעזרת הידיים לצורה שאוהבים.

  8. פורסים את הירקות ומניחים על הבצק תוך כדי לחיצה קלה.

  9. מורחים את הפוקאצ'ה בשמן זית איכותי ומפזרים מעל מלח גס או מלח רגיל.

  10. מניחים לתפיחה של כחצי שעה או עד שהפוקאצ'ות תפוחות.

  11. אופים בחום של 190 מעלות עד שהפוקאצ'ה שחומה.

  12. מיד כשמוציאים את התבנית מהתנור, מורחים בנדיבות את הפוקאצ'ות ברוטב פסטו עם מברשת.