לןגן

רולדת בשר טחון עם פטריות וצנוברים

מאת: סיון אוחיון אברג׳ל, פורסם: 06/09/2015 | 14:50
רולדת בשר טחון עם פטריות וצנוברים

תקציר המתכון: רולדת בשר עם פטריות וצנוברים (בורקס בשר)

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 40 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. רולדת בשר טחון עם פטריות וצנוברים/ (בורקס בשר)- סיון אוחיון אברגיל ****^****^****^****^****^** מצרכים: חצי קילו בשר טחון מעורב חבילת בצק עלים מרודד של מעדנות פטריות שמפניון חתוכות קופסא וחצי (שימורים) מעט צנוברים קלויים+שקדים מולבנים פרוסים 1גמבה אדומה,1בצל גדול,1 צרור כוסברה ראשית מכינים את הבשר טחון בקערה עם בצל קצוץ,כוסברה קצוצה ומעט שמן לתיבול מוסיפים מלח, מרק עוף, פלפל שחור, מעט כורכום מעט פפריקה מעט כמון, מעט פירורי לחם, ותבלין לקציצות ראס אלחנות/אגוז מוסקט למי שאוהב מומלץ להוסיף בבשר מעט קינמון!!! במחבת להתחיל לטגן גמבה חתוכה לקוביות קטנות ואת הפיטריות, ולאחר מכן להוסיף את הבשר שתיבלנו לערבב הכל יחד ולמעוך את הבשר עם מזלג/מועך פירה כל הזמן שלא יהיו גושים, לטגן עד שהבשר מחליף את ציבעו ומטוגן טוב והפיטריות משחימות, להסיף את הצנוברים ולהמשיך לטגן מעט. לאחר מכן לפרוס את הבצק עלים לחתוך עם סכין מלבן בינוני ( כמו בתמונה למלא במלית הבשר ולסגור לרולדה( לא צריך לגלגל פשוט לסגור קצה על קצה להדק טוב את השוליים למעלה ולמטה והמצדדים ניתן לעשות זאת ביד עם האצבע או באמצעות שיניי המזלג למרוח על הרולדות ביצה וסומסום להכניס לתנור 180 מעלות טורבו ל 30 -35 דקות.

  2. מטגנים את תערובת הבשר המתובל במעט שמן

  3. מניחים את התערובת על הבצק (חצי)