לןגן

פלפלים וקישואים ממולאים

מאת: סיון אוחיון אברג׳ל, פורסם: 06/09/2015 | 13:09
פלפלים וקישואים ממולאים

תקציר המתכון: מתכון להכנת פלפלים/ קישואים ממולאים

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מרכיבים בסיסיים

מרכיבים למילוי

מרכיבים לרוטב

אופן הכנה

  1. פלפלים/קישואים ממולאים/סיון אוחיון אברגיל

  2. לתערובת הבשר והאורז:

  3. חצי קילו בשר טחון מעורב(בשר2+ מעט עוף טחון)

  4. בצל מגורד או קצוץ דק

  5. כוסברה ופטרוזיליה קצוצים

  6. אפשר גם מעט שמיר( מומלץ)

  7. מעט פירורי לחם

  8. 1 ביצה

  9. מעט שמן

  10. ועגבנייה 1 מגורדת

  11. ותבלינים לפי הטעם אני שמה מלח קצת, מרק עוף, פלפל שחור מעט פפריקה,מעט כורכום, תבלין לקציצות (ראס אל חנות), כמון ( לא חובה) , מעט אגוז מוסקט,

  12. וחצי כף שום כתוש או 2 שיני שום כתושות.

  13. 1 כוס אורז ( לא מבושל)

  14. לערבב את הבשר עם התבלינים והאורז ביחד ולטגן את הבשר במחבת עד שמחליף צבעו,לא לייבש!!! כמה דקות ולפורר כל הזמן עם מזלג.

  15. לרוטב: בסיר רחב,בצל גדול חתוך לקוביות לטגן עד הזהבה להוסיף 4-5 שיני שום קצוצות לאחר מכן להוסיף 4-5 עגבניות מגורדות, להוסיף חופן כוסברה קצוץ, להוסיף 1.5 כפות רסק,כםית סוכר, כף וחצי מרק עוף, מעט מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מעט כמון, וקמצוץ קינמון( לא חובה) מעט ראס אל חנות/ בהרט. לערבב להוסיף חופן כוסברה ואז לסדר את הקישואים / הפילפלים הממולאים, להוסיף 2 כוסות מים רותחים( כוס גדולה).מידי פעם להרטיב עם הרוטב מלמעלה

  16. לבשל על להבה בינונית ואחר כך נמוכה!

  17. חשוב להבה נמוכה כדי לא לשרוף אותם עד להתרככות מוחלטת של הממולאים ( לבדוק עם מזלג)

  18. אם צריך להוסיף עוד מים אז להוסיף מים רותחים מהצד