לןגן

קוסקוס

מאת: סיון אוחיון אברג׳ל, פורסם: 06/09/2015 | 11:39
קוסקוס

תקציר המתכון: מתכון להכנת קוסקוס מרוקאי אותנטי

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 3 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מתכון להכנת קוסקוס אמיתי ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ 1 קילו סולת. בערך!! +_5. 5כוסות מים ( חד פעמי קר) את המים מוסיפים בהדרגה לפי השלבים 3/4 כוס שמן(כוס חד פעמית) כף מלח לברור את הסולת ולהניח בקערה גדולה רחבה, להוסיף כף מלח ולערבב, להוסיף את השמן ולערבב טוב ביד בתנועות סיבוביות עם כף היד פתוחה ,עד לקבלת מרקם כמו חול שכל הגרגירים יהיו ספוגים בשמן להוסיף 1 וחצי כוס מים בצורה שווה ובהדרגה ולערבב טוב ביד בתנועות סיבוביות .להעביר במסננת בכדי שכל הגרגירים יתאחדו .(לא חובה להעביר במסננת!!) , להרתיח מים בסיר קומותיים (סיר של קוסקוס) להניח מעליו את החלק השני של הסיר ( עם החורים) וברגע שהמים רתוחים להעביר את הסולת ולבשל -50 -40 דק) לאחר מכן להוציא לקערה גדולה ועם מזלג לפתוח את הקוסקוס ולהוסיף 2.5 כוסות מים בהדרגה ובטיפטופים ולהחזיר לסיר האידוי לעוד שעה וחצי חצי שעה אחרונה עם מכסה פתוח מידי פעם לעשות חורים עם מזלג בתוך הסיר שהאדים ייצאו לאחר מכן לשפוך שוב את הקוסקוס לקערה ולהוסיף עוד 1- 1.5 כוסות מים. (לראות לפי העין אם יש צורך להוסיף עוד מים אז להוסיף עוד קצת בטיפטופים) .להניח להתקרר ולהעביר לנפת סינון ולהתחיל לסנן את הקוסקוס. בתיאבון