לןגן

מרק ירקות לקוסקוס

מאת: סיון אוחיון אברג׳ל, פורסם: 06/09/2015 | 11:29
מרק ירקות לקוסקוס

תקציר המתכון: מרק קוסקוס מרוקאי

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 12, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מרק ירקות לקוסקוס/ סיון אברגיל אוחיון בסיר גדול ועמוק לטגן בשמן זית/ רגיל 2 בצל עד לשקיפות, להוסיף חלקי עוף שרוצים ולטגן קלות מ2 הצדדים( יחד עם הבצל) להוסיף חומוס גרגירים(סנפרוסט) לפי הטעם, אני שמה כמעט חצי חבילה לאחר מכן להוסיף גזר חתוך ,5-6 עלי סלרי קצוצים( כולל הגיבעול),1/4 שורש פטרוזיליה קצוץ,תפוחי אדמה חתוכים לקוביות( לא קטנות),קישואים חתוכים( עיגולים), 1/4 כרוב לבן חתוך גס וקוביות גדולות דלעת להוסיף מים רותחים עד גובה הירקות ולבשל כמו מרק כשמגיע לרתיחה לשים צרור גדול של כוסברה בנדיבות( ירק מוסיף המון).., לתבל ב 2 כפות גדושות מרק עוף,מלח, פלפל שחור, כורכום, חוויג למרק, כמון,מעט פפריקה, מעט קינמון לערבב מעט רק בשלב הזה לבשל עד להתרככות כל הירקות ובמהלך הבישול לא לערבב בכלל!! מידי פעם לבדוק טעמים ולתקן תיבול. ( ניתן לבשל בסיר המיוחד של הקוסקוס ומעל לבשל את גרגירי הקוסקוס) שעה ראשונה להבה גבוהה לאחר מכן להבה בינונית, נמוכה.. בירקות אפשר להוסיף גם שומר וכרובית..