תקציר המתכון: מעדן אלגנטי בטעם מתקתק של בצלים מקורמלים ביין ואגוז מוסקט
קטגוריה: עוף, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 60 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
לקלף את השכבה היבשה של הבצל מבלי לפצוע את הבצל.. לחתוך את ה״זקן״ ולדאוג שהבצל עדיין שלם ולא מפורק. לשטוף היטב .. ולתוך סיר בינוני עמוק עם מים שיכסו את הבצלים.. להביא לרתיחה.. לבשל כ 20 דקות... להוציא מהמים ולקרר במסננת ולהניח בצד
לחמם תנור לגריל ... בתבנית שטוחה להניח את הכבדים בשכבה אחת לתבלן עם קורט מלח ופלפל להכניס לתנור מתחת לגריל...ל-8 - 5 דקות שיקבל צריבה יפה מעל. ולהוציא מהתנור. לא להפוך לצד השני.
במחבת גדולה להוסיף 2 כפות שמן והבצל על להבה בינונית לבשל 4-5 דקות ואז להוסיף את הסוכר... להמשיך לבשל עוד 2-3 דק .. להוסיף את היין והציר עוף להוסיף חצי כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור האגוז מוסקט והפלפל אדום לבשל את כל היופי הזה ולצמצם לחצי מהכמות ... לסנן את הבצל ולשמור את הרוטב להגשה בצד... את הבצל להעביר לקערה ולהוסיף את הכבדים...לתת לנוח ל 10 דקות.
לבינתיים לפרק את הבצלים מבלי לשבור את השכבות. תיעזרו בסכין לחתוך חריץ שיהיה קל להפריד את שכבות הבצל. לחתוך את הכבדים לחצאים או לחתיכות גדולות לתת עירבוב עם הבצל ולהניח במשטח עבודה נקי לקחת שכבה של בצל להוסיף בפנים כף וחצי ממלית הכבד... ולגלגל כמו רולדה ולהניח בצלחת להמשיך באותו אופן את שאר השכבות של הבצל. יצאו לכן 8 בצלים ממולאים את החצי הכמות הנותרת אנחנו נמלא את הבצק עלים לרדד מעט את הבצק על משטח מקומח לעובי של 3 ממ לקרוץ עיגולים בקוטר של 8 סמ למלא באמצע כף וחצי מהמלית למרוח מעט ביצה מסביב ולסגור עם דיסק בצק נוסף להדק את הקצוות ולהניח בתבנית. לסיים עם שאר הבצק ( ניתן לרדד שאריות של הבצק ולקרוץ שוב מן הבצק. להבריש עם חלמון ולאפות בתנור ל 25 דקות על חום של 185 מעלות
לבנתיים במחבת טפלון להוסיף כף שמן והפטריות ולהשחים על להבה בינונית 5-7 דקות לתבלן עם מלח ופלפל שחור ולהניח בצד באותה מחבת להשחים את הבצלים הממולאים עם השמן שנשאר ( כף אחרונה) ולהשחים על להבה בינונית נמוכה את כל הצדדים 4-5 דקות ההגשה: להביא את הרוטב ששמרנו בצד לרתיחה או עד שהסמיך מעט להניח את הבצל הממולא ... לפזר סביב פטריות ומעל למזוג מהרוטב יין להוסיף את המאפה בצד ולסיים עם עירית קצוצה מעל אפשר להגיש עם אורז לבן בהצלחה וחג שמח