לןגן

פילה מושט חומוס ותפוח אדמה

מאת: אתי ממן, פורסם: 05/09/2015 | 12:11
פילה מושט חומוס ותפוח אדמה

תקציר המתכון: טעמים מנצחים!

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 40 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. משרים חומוס במים ואבקת סודה לשתייה לילה, מרתיחים עד שהחומוס מתקלף, שוטפים מתחת לברז ומסירים את הקליפה.

  2. משרים את הדג בקערה חצי שעה במים ומיץ לימון, שוטפים טוב.

  3. קולפים תפוח אדמה, חותכים פרוסות, מסדרים בסיר גדול ורחב, מוסיפים חומוס, שום, פלפל חתוך לרצועות, פרוסות עגבנייה, שמן, מלח, פפריקה, כורכום, מים, מבשלים על להבה בינונית עד להסמכת הרוטב.

  4. מניחים מעל דג מושט, עם כף מכסים ברוטב, מפזרים כוסברה ומבשלים 10 דקות נוספות, מידי פעם מנערים את הסיר ומכסים את הדג ברוטב..