לןגן

כיסונים, קראפלך, ורניקס

מאת: מירי גולני, פורסם: 05/09/2015 | 08:17
כיסונים, קראפלך, ורניקס

תקציר המתכון: אני אוהבת מאוד להכין כיסונים אלו בהשראתה של "פירגה" מורתי הוירטואלית לבישול. לכיסונים יש מספר שמות וכל עדה קוראת להם בשם אחר. התוצאה הסופית בד"כ זהה.

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: לא כשר, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שמים בקערה חמאה רכה מאוד (או מומסת מספר שניות במיקרוגל) מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומוסיפים את הקמח והמלח. לשים לבצק נעים ורך. להכניס אותו לשקית ניילון, למקרר לחצי שעה או יותר

  2. לרדד את הבצק על משטח עם מעט קמח או שמן. לקרוץ עיגולים עם כוס/קורצן ולמלא את העיגולים במלית

  3. ניתן למלא בפירה עם בצל מטוגן (3 תפוחי אדמה), ניתן למלא בכבד קצוץ ( מ-5 כבדים מטוגנים עם בצל מוזהב ו-2 ביצים קשות) בחג השבועות אני מכינה מלית של גבינה מלוחה

  4. מילויים לפי הפירוגי הפולני :

  5. פירה תפוחי אדמה עם בצל מטוגן ופטריות שמפניון שטגנתי עם הבצל

  6. פירה תפוחי אדמה עם גבינה בולגרית עיזים או פטה

  7. אני מכינה את הכיסונים מראש. מקפיאה אותם כשעה במקפיא ע"ג מגש. אח"כ מאחסנת אותם בקופסא או בשקית

  8. כשרוצים להכין את הכיסונים, מוציאים אותם מהמקפיא ומבשלים אותם ללא הפשרה, במים רותחים עם מעט שמן ומלח כשהכיסונים צפים מוציאים אותם בכף מחוררת, ומברישים במעט חמאה או שמן

  9. יוצאים בין 25 ל-30 כיסונים