לןגן

צלעות ברוטב פורט מצומצם עם פטריות מורל ותות פטל יער

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 03/09/2015 | 22:39
צלעות ברוטב פורט מצומצם עם פטריות מורל ותות פטל יער

תקציר המתכון: זו מנה משגעת לערב ראש השנה

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

להכנת השאלוט המקורמל

לצמצום הרוטב:

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל170 מעלות במחבת טפלון להוסיף את החמרת קוקס או מרגרינה את הבצל פרוסות והשום לערבב 2 דקות... להוסיף את הסוכר .. ואז את הציר בשר...ולערבב היטב להוסיף את גבעולי בטימין ולהכניס לתנור ל 45 דקות. להוציא ולהניח בצד.

  2. לבנתיים.. בסיר בינוני על להבה בינונית להוסיף את היינות והציר עלה הדפנה והטימין לכתוש את הגרגיר פלפל מעט ולהוסיף לסיר לבשל על להבה בינונית ל שעה או עד לצמצום של חצי כמות בשלב זה להוסיףלמחבת עם הבצלים המקורמל ים ולבשל 7 דקות... לסנן לרוטב חלק ומבריק ולהוסיף את הפטריות עם המים השרויים ולבשל על להבה הכי נמוכה 30 דקות לשעה ולהניח בצד... ניתן להכין את הרוטב יום לפני ולהכניס למקרר עד לסיום המנה וההגשה

  3. לבנתיים... לחמם תנור ל 190מעלות במחבת חסינה לחום ( יציקת ברזל אם יש) על להבה בינונית גבוהה להוסיף 4 כפות שמן זית או שמן ענבים אם יש להוסיף את סנדל הצלעות ששירתן מעל מלח ים ופלפל שחור להשחים כל צד 4-5 דקות להכניס לתנור ולבשל ל 25 דקות להוציא ולהניח על קרש חיתוך ל 10 דקות להפריד את הצלעות.

  4. באותה מחבת להוסיף 2 כפות חמאת קוקס או מרגרינה... להוסיף את בתותי יער ולבשל דקה להוסיף את הסוכר ולבשל עוד דקה ואז לצרף לרוטב עם הפטריות ולבשל 3-5 דקות.

  5. להגיש על מצע של תפוחי אדמה אפויים ( מניפות ) ראו מתכון בספר מתכונים להניח את הצלעות ולמזוג מעל את הרוטב החם לקשט עם גבעולי עירית קצוצים זו מנה משגעת לערב ראש השנה