לןגן

סלומון כבוש מקושט בביצי דג על מצע של מדליית לחם/בגט מחמצת וגבינת מסקרפונה תוצרת ביתית L'amuse Bouche

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 31/08/2015 | 18:44
סלומון כבוש מקושט בביצי דג על מצע של מדליית לחם/בגט מחמצת וגבינת מסקרפונה תוצרת ביתית L'amuse Bouche

תקציר המתכון: אפיריטיפ משגע לאירוח מושלם או סתם כי בא להתפנק… L'amuse Bouche

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 20 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לסלמון כבוש

אופן הכנה

  1. בתבנית או מגש ארוך עם שוליים להניח את חתיכת הדג כשהעור כלפי מטה

  2. בקערה קטנה לכתוש את הגרגירים של הפלפל או הערער המלח והסוכר למחית להוסיף את השמיר הלימון והווי סקי לערבב היטב

  3. למרוח בשכבה שווה מעל הדג לכסות בניילון ניצמד ולהכניס למקרר ל ארבעה ימים לאחר ארבעה ימים להוריד את שכבת השמיר ולנגב עם מגבת נייר להעביר לצלחת הגשה ולעטוף בנייר ניצמד

  4. לקחת פרוסות דקות של בגט למרוח עליהן מעט שמן זית מלח ופלפל להכניס לתנור שחומם מראש ל190 מעלות ל 12-16 דקות להוציא ולקרר טיפה למרוח שכבה דקה של גבינת מסקרפון לפרוס פרוסות דקות של הסלומון הכבוש לגלג כמעין רולדה ולהניח מעט קוויאר דגים או אם יש גישה אפשר קוויאר סלומון.

  5. ניתן לשמור את הסלומון במקרר אחרי הכבישה עד שבוע ימים ואז אפשר להקפיא עד חודשיים אני חילקתי את הדג הכבוש למנות וארזתי בניפרד והקפאתי. כך שלא צריך להפשיר את כל החתיכה הגדולה

  6. דרך אגב בספר מתכונים תוכלו למצוא את המתכון לגבינת מסקרפונה והמתכון ללחם בגאט עם מחמצת בהצלחה