לןגן

עוגת תפוחים ומרנג

מאת: ורד דרור, פורסם: 30/08/2015 | 22:45
עוגת תפוחים ומרנג

תקציר המתכון: בצק פריך , מעודפי הבצק ניתן להכין עוגיות פריכות, ניתן להחליף את החמאה במרגרינה לעוגת פרווה.

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 1, זמן הכנה: 20 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

חומרים לבצק פריך

חומרים לתפוחים

חומרים למרנג

אופן הכנה

  1. לערבב את כל מרכיבי הבצק, הבצק צריך להיות גמיש, אם הוא קשה מדי להוסיף מעט סודה (או מים), לשטח דק על תבנית עגולה 26 גם בדפנות. מעודפי הבצק ניתן להכין עוגיות.

  2. למרוח את הריבה על הבצק. לפזר את האגוזים הקצוצים.

  3. לקלוף את התפוחים ולחתוך לפלחים. להכניס לכלי מתאים למיקרו, להוסיף לימון וקינמון, להכניס למיקרו כ-15 דק'. להוציא ולסדר מעל הריבה. לאפות כ-25 דק' בחום בינוני.

  4. בזמן שהעוגה בתנור, להקציף חלבונים+ סוכר, להוציא את העוגה אחרי 25 דק', למרוח את הקצף מעל ולאפות עוד כ- 8-10 דק' עד שמזהיב.

  5. בצק טעים שמתאים גם לעוגיות, מעודפי הבצק ניתן ליצור עיגולים ולשטח, למרוח בביצה ולפזר גרגירי סוכר וקינמון מעל.

  6. לפרווה ניתן להחליף את החמאה במרגרינה או מחמאה. פחות בריא אך טעים...