לןגן

עוף ותפוחים ביין

מאת: ורד דרור, פורסם: 30/08/2015 | 06:02
עוף ותפוחים ביין

תקציר המתכון: העוף יוצא רך וטעים מאד, הרוטב מסמיך ממש להגיש לצד אורז לבן, ממש מעדן

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 20 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רכיבים לעוף

רכיבים לרוטב

אופן הכנה

  1. להסיר את העור מהעוף לשטוף וליבש היטב. להכניס לשקית ניילון את העוף, הקמח המלח והפלפל, לסגור את השקית ולנער היטב עד שהעוף מכוסה מכל הצדדים. להוציא מהשקית ולנער את שאריות הקמח העודפות. לטגן במחבת חמה עם מעט שמן כ-5 דק' עד שמשחים קלות, להניח בתבנית.

  2. לפרוס את התפוחים עם הקליפה לפרוסות בעובי הרצוי, לטגן במחבת שבה טוגן העוף עד שמשחים קלות, להניח על העוף.

  3. לבשל במחבת את כל רכיבי הרוטב עד לרתיחה. לשפוך מעל העוף.

  4. לאפות מכוסה בנייר כסף בחום בינוני-גבוה (200 מעלות) כ-50 דק', להסיר את נייר הכסף ולאפות עוד כ-10-15 דק' עד שמשחים.

  5. להגיש לצד אורז לבן, העוף יוצא רך וטעים מאד, הרוטב מסמיך, ממש מעדן.