לןגן

מפרום אלוהי

מאת: אורית לוי, פורסם: 26/03/2015 | 13:53
מפרום אלוהי

תקציר המתכון: מפרום שמנצח אצלי במטבח! תכלס - עם הריח והטעם צריך להרחיק את המשפחה מהסיר בכוח!

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

רכיבים למילוי:

רכיבים למפרום:

רכיבים לרוטב:

אופן הכנה

  1. מכינים את תערובת הבשר למילוי: מערבבים היטב את כל החומרים והתבלינים. בסוף מוסיפים ביצה לבשר.

  2. מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה ל- 3 פרוסות עבות, להשרות בקערה עם מים וכפית מלח לחצי שעה. לנגב היטב. וחותכים כל פרוסה באמצע כמעט עד הסוף בצורה של ''פה'', כאילו החצי פותח פה גדול.

  3. ממלאים את תפוה''א בתערובת הבשר ומהדקים בצדדים שתיווצר אליפסה יפה.

  4. מחממים שמן עמוק במחבת עמוקה, טובלים כל חצי ממולא בקמח ואח''כ בקערית עם 2 ביצים מעורבבות עם כפית פפריקה מתוקה וכפית מלח ומטגנים מכל הצדדים. מספיגים בנייר סופג.

  5. מכינים את הרוטב:

  6. בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל הקצוץ עם 3 כפות שמן. מוסיפים את כל שאר מצרכי הרוטב וממלאים מים עד החצי. מביאים לרתיחה.

  7. מסדרים את המפרום בשכבה אחת צמודים. מרתיחים שוב, מבשלים כשעה על אש נמוכה.

  8. בתיאבון ♥