לןגן

מאפה פילו במילוי פרגיות, פירות יבשים ופיצוחים

מאת: אתי ממן, פורסם: 27/08/2015 | 16:46
מאפה פילו במילוי פרגיות, פירות יבשים ופיצוחים

תקציר המתכון: מנה מושלמת לאירוח..

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מלית פרגיות

פירות יבשים

פיצוחים

רוטב פירות יבשים

אופן הכנה

  1. חותכים פרגיות לקוביות קטנות, מעבירים למחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים בצל מטוגן ומערבבים, מתבלים - פלפל שחור, מלח, אגוז מוסקט, תבלין פרגיות.

  2. משרים פירות יבשים במים חמים כחצי שעה, חותכים לקוביות, מעבירים למחבת.

  3. מכניסים פיצוחים לתנור 170 מעלות לרבע שעה , מערבבים מידי פעם, מוסיפים לתערובת, מוסיפים סילאן וכוסברה, מערבבים טוב..

  4. חותכים בצק פילו לריבועים, מניחים ריבוע על משטח עבודה, מניחים מעל עוד ריבוע בכיוון שונה (בסה"כ ארבעה ריבועים לכל מאפה) , ממלאים 2 כפות מהתערובת, סוגרים את הבצק ומרססרים שמן, (השמן סוגר את המאפה ) אופים 170 מעלות עד להזהבה..

  5. מכינים רוטב - משרים פירות יבשים במים חמים, חותכים בצל לרצועות, מעבירים למחבת גדולה, מוסיפים כף סוכר חום, שמן זית, מטגנים עד לקבלת תערובת מוזהבת וסמיכה, חוצים לשניים פירות יבשים ומוסיפים לבצל, מוסיפים יין תירוש, אגוז מוסקט, קינמון, סילאן, מים, מערבבים טוב עד להסמכת הרוטב..

  6. מנת פתיחה מיוחדת ומומלצת לחג, האורחים לא יישארו אדישים!!! מאתי ממן באהבה..