לןגן

פטריית פורטבלו במילוי בשר טחון עטופה בצק עלים

מאת: אתי ממן, פורסם: 27/08/2015 | 15:54
פטריית פורטבלו במילוי בשר טחון עטופה בצק עלים

תקציר המתכון: מנת פתיחה לארוחת חג..

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מילוי בשר

רוטב פטריות

אופן הכנה

  1. בסיר רחב על להבה בינונית שמים בשר טחון, מידי פעם מועכים עם מזלג למניעת גושים, מוסיפים בצל מטוגן, מים, בסיר קטן מטגנים קלות צנוברים ומוסיפים לבשר, מתבלים - כף פפריקה, כפית מלח, כפית פלפל שחור, כפית כורכום, כפית אבקת מרק עוף, מבשלים כרבע שעה, , מעבירים למסננת ומצננים.

  2. בעזרת כפית מרוקנים את הפטרייה, ממלאים בתערובת הבשר, פותחים את הבצק על משטח עבודה, מניחים את הפטרייה על הבצק וחותכים תחתית ,חותכים רצועות מהבצק , עוטפים את הפטרייה, (אני השתמשתי במכשיר שחותך צורות, ניתן לקנות בחנות למוצרי אפייה), מברישים ביצה ומפזרים שומשום, אופים 170 מעלות עד להזהבה.

  3. רוטב פטריות -בסיר שמים פטריות, בצל מטוגן, מים, אבקת מרק פטריות, מתבלים - חצי כפית מלח,חצי כפית כורכום, כפית פלפל שחור, מבשלים עד להסמכת הרוטב..