תקציר המתכון: מנת פתיחה לארוחת חג..
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
בסיר רחב על להבה בינונית שמים בשר טחון, מידי פעם מועכים עם מזלג למניעת גושים, מוסיפים בצל מטוגן, מים, בסיר קטן מטגנים קלות צנוברים ומוסיפים לבשר, מתבלים - כף פפריקה, כפית מלח, כפית פלפל שחור, כפית כורכום, כפית אבקת מרק עוף, מבשלים כרבע שעה, , מעבירים למסננת ומצננים.
בעזרת כפית מרוקנים את הפטרייה, ממלאים בתערובת הבשר, פותחים את הבצק על משטח עבודה, מניחים את הפטרייה על הבצק וחותכים תחתית ,חותכים רצועות מהבצק , עוטפים את הפטרייה, (אני השתמשתי במכשיר שחותך צורות, ניתן לקנות בחנות למוצרי אפייה), מברישים ביצה ומפזרים שומשום, אופים 170 מעלות עד להזהבה.
רוטב פטריות -בסיר שמים פטריות, בצל מטוגן, מים, אבקת מרק פטריות, מתבלים - חצי כפית מלח,חצי כפית כורכום, כפית פלפל שחור, מבשלים עד להסמכת הרוטב..