לןגן

פלאפל מעדשים כתומות

מאת: Zarina Leventar, פורסם: 27/08/2015 | 14:46

תקציר המתכון: המרקם העדין והנימוח של העדשים הכתומות, יחד עם הטעם האגוזי והלימוני של גרגירי הכוסברה, ירעננו לגמרי את חווית אכילת הפלאפל .

קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לתערובת

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה: בקערה שמים את העדשים המבושלות, לאחר שהתקררו, יחד עם השום, התבלינים, הפטרוזיליה והכוסברה.מערבבים היטב עד שתיווצר עיסה אחידה. • מוסיפים את הביצה, את מיץ הלימון, הקמח ואבקת האפייה. • יוצרים את כדורי הפלאפל בעזרת הידיים ושמים אותם על תבנית מכוסה בנייר אפייה. • מזליפים מעל כל הכדורים שמן זית בנדיבות. • אופים בתנור למשך כ-20 דקות בחום של 180 מעלות, עד אשר כדורי הפלאפל ישחימו ויהפכו לסדוקים מעט. • ניתן גם לטגן את כדורי פלאפל אלו בשמן עמוק עד אשר הם ישחימו ויהפכו לפריכים.