לןגן

רומנייה / מייסר סרי השפית מיפו

מאת: Zarina Leventar, פורסם: 25/08/2015 | 14:19

תקציר המתכון: תבשיל חצילים ועדשים עם רימונים

קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 5, זמן הכנה: 60 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1.שמים בסיר את העדשים, החצילים והמים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך, כ-40 דקות. 2.מחממים במחבת מחצית מכמות שמן הזית ומטגנים את השום 2 דקות על אש בינונית. מוסיפים את הקמח ומטגנים, תוך ערבוב, עד שהתערובת שחומה. מוסיפים לסיר ומערבבים היטב. 3.מוסיפים לסיר את מיץ הרימונים, הכמון ומלח. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם. 4.ההגשה: מחלקים את התבשיל לצלחות ומטפטפים על כל מנה שמן זית. אוכלים עם פיתה חמה, חמוצים ופלפל חריף.