לןגן

קובה עדשים / מייסר סרי השפית מיפו

מאת: Zarina Leventar, פורסם: 25/08/2015 | 14:09

תקציר המתכון: קובה עדשים מנה בריאה מאוד ומזינה, שטוב לאכול עם זיתים וסלט מתובל בלימון. בעבר קראו לה "קובה עניים", כי המרכיבים שלה היו זמינים לכולם, וכיום אפשר לקרוא לה קובה לטבעונים.

קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 3, זמן הכנה: 40 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לקובה

להגשה

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה 1.שוטפים את העדשים ושמים בסיר עם מים עד כיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-30 דקות, עד לריכוך. מסננים ושומרים את מי הבישול. 2.שמים את העדשים ובקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הקובה. מערבבים. 3.יוצרים מהתערובת כדורים ומעצבים אותם לצורת קובה. מכניסים למי בישול העדשים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. מוציאים את הקובות מהסיר בעזרת כף מחוררת ומניחים בצלחת הגשה. יוצקים מעל את מיץ הלימון והשמן, ומגישים מיד.