לןגן

פאי תאנים

מאת: אתי ממן, פורסם: 24/08/2015 | 12:43
פאי תאנים

תקציר המתכון: מנצלים את עונת התאנים!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק פריך

לעיטור

מלית תאנים

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים קמח, חמאה, ביצים, חלב, מלח, מכסים בניילון נצמד מכניסים למקרר שעה.

  2. חותכים תאנים לרבעים, בסיר על הגז ממסים חמאה, סוכר חום, אגוז מוסקט, קינמון, מוסיפים תאנים ומערבבים.

  3. מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק, מהדקים תבנית פאי כולל דפנות, ממלאים בתערובת תאנים, את יתרת הבצק שמים מעל, (לקבלת דוגמה כמו בתמונה, השתמשתי במכשיר מיוחד, ניתן לקנות בחנויות למוצרי אפיה), אופים 170 מעלות עד להזהבה, מצננים לחלוטין ומפזרים אבקת סוכר..