לןגן

תבשיל תפו"א עם בשר

מאת: טניה הולצר, פורסם: 17/08/2015 | 19:24
תבשיל תפו"א עם בשר

תקציר המתכון: מתכון של נתי- אומנות קולינרית

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 4, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחמם שמן בסיר. לקצוץ בצל ולהוסיף לסיר. לטגן עד להזהבה קלה אך לשמור שלא יישרף ולא ישחים יתר על המידה.

  2. בפומפייה עבה לגרד גזר ולהוסיף לבצל. לטגן עוד כשתי דקות תוך בחישה.

  3. לחתוך לקוביות בינוניות-גדולות את בשר העוף. להוסיף לתוך הסיר, לטגן על אש בינונית תוך ערבוב עד לקבלת צבע זהוב, אבל לא שרוף. לטגן במשך כ-10 דקות. להוסיף 1/4 כוס מים ולבשל עוד כדקה.

  4. לקלף ולקצוץ את העגבניות. להוסיף לתוך הסיר עם הבשר, להוסיף את כל התבלינים ושיני שום קצוצות, לערבב, להוסיף מים עד כיסוי הבשר. להנמיך את האש, לסגור מכסה ולבשל כ-10 דקות.

  5. לקלף את תפוחי האדמה, לחתוך לקוביות בינוניות, להוסיף לתוך הסיר, לערבב עם שאר המרכיבים, לסגור מכסה ולבשל על אש נמוכה 20-25 דקות, עד להתרככות תפוחי האדמה. אם יש צורך להוסיף מעט מים. הרוטב מסמיך מעט תוך כדי בישל.

  6. בסיום הבישול לטרוף בקערית 3 ביצים, לשפוך את הבלילה מעל תבשיל תפוחי האדמה לחכות מעט עד שהביצים יתחילו התקרש ולערבב. לבשל עוד דקה.