לןגן

עוגיות שוקולד ציפס

מאת: מלי מאירוב, פורסם: 16/08/2015 | 20:25
עוגיות שוקולד ציפס

תקציר המתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס מעולות !!!...פריכות....!!! ..הכי קרובות לקוקיס של הסופר !!!

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 24, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לערבב ביחד 200 גרם חמאה רכה.. עם חצי כוס סוכר לבן וחצי כוס סוכר חום...רק עד שהסוכר נבלע בחמאה..להוסיף 2 ביצים ולערבב עם מטרפה או במיקסר עם וו גיטרה..להוסיף 2 כפות חלב.וכפית תמצית ווניל..ולערבב רק עד שהתערובת אחידה...בקערה נפרדת לערבב 2 כוסות קמח לבן + 2 כפות..וכפית שטוחה אבקת סודה ...להוסיף בהדרגה תוך ערבוב לתערובת החמאה...להוסיף 3 כוסות שוקולד ציפס לערבב מעט ...להכניס את התערובת למקרר לשעה...לחמם תנור 180 מעלות..עם כפית לקחת מהתערובת ולעשות כדור בידיים לחות...להניח במרווחים בתבנית...לאפות בין עשר ל 12 דקות..להוציא שהן רכות ומעט זהובות...ולהעביר לרשת על השיש...למי שאוהבת עוגיה קשה יותר לאפות יותר זמן..טיפים : ..את החמאה לא להמיס רק טמפרטורת חדר...ביצים טמפרטורת חדר ולא קרות...לא להתרחק מהתנור כי הן לבנות ומהר נהיות חומות..לא לערבב יותר מדיי...רק לתערובת אחידה...ושהתערובת רכה ואחידה..העוגיות משטתחות לכן תעשו גודל של כמות של כפית ...ולשים לגובה..תנור על אפיה..2 פסים...!