לןגן

קיש בטטה

מאת: אתי ממן, פורסם: 16/08/2015 | 14:41
קיש בטטה

תקציר המתכון: טעים במיוחד!

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 50 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבצק

מלית בטטה

מלית שמנת

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים קמח, חמאה, ביצים, חלב, מלח, מכסים בניילון נצמד מכניסים למקרר שעה.

  2. קולפים בטטה, חותכים לפרוסות, מרתיחים כרבע שעה עם מים, מלח, ופלפל, מעבירים למסננת.

  3. בקערה נוספת טורפים שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, ביצים, קמח ותבלינים.

  4. במחבת מטגנים בצל עם חמאה עד לשקיפות הבצל, מוסיפים תבלינים.

  5. מקמחים משטח עבודה, מרדדים בצק ומהדקים כולל דפנות תבנית פאי אישית או גדולה, שופכים את הבצל ומיישרים, מסדרים בטטה בצפיפות, יוצקים מעל רוטב שמנת, אופים 170 מעלות עד להזהבה..