לןגן

מקרוני ברוטב עגבניות

מאת: טניה הולצר, פורסם: 15/08/2015 | 23:13

קטגוריה: לילדים, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

למקרוני

לרוטב עגבניות

אופן הכנה

  1. מביאים סיר עם מים לרתיחה, מוסיפים כפית מלח ומעט כורכום ואת המקרוני לסיר. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים את המקרוני עד לריכוך. מוציאים למסננת לסינון הנוזלים.

  2. בסיר בינוני מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים לסיר שום, פפריקה וכורכום ומערבבים.

  3. מוסיפים את שאר מצרכי רוטב העגבניות לפי הסדר.

  4. מביאים לרתיחה, מערבבים היטב ומנמיכים את האש. מבשלים על הגז עד שהרוטב מסמיך מעט.

  5. מחזירים את המקרוני לסיר בו בושלו (ללא המים) ומעל יוצקים את הרוטב (שומרים כ-6 כפות רוטב בצד).

  6. יוצקים את הרוטב על המקרוני המבושלים מערבבים ומבשלים ביחד בערך 2 דקות.

  7. מגישים את המקרוני המוכנים עם עוד קצת רוטב ששמרנו בצד כדי שיהיה עסיסי ולא ייבלע ע"י הספגטי.