לןגן

לזניה תרד

מאת: מירי גולני, פורסם: 15/08/2015 | 18:23
לזניה תרד

תקציר המתכון: לזניה טעימה מאוד עם גבינות ורוטב בשמל בהשראתה של בעלת האתר "פירגה"

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רוטב בשמל

תערובת התרד

אופן הכנה

  1. הכנת תערובת התרד:

  2. לטגן את הבצלים אחרי שהזהיבו להוסיף את השום ולהמשיך ולטגן. אח"כ להוסיף את עיטורי העגבניות.

  3. להוסיף את התרד ולהמשיך ולאדות עד שהתרד ימס. להוסיף את הגבינות והתבלינים.

  4. הכנת רוטב הבשמל :

  5. ממיסים בסיר את החמאה. להוסיף תוך ערבוב את הקמח ולהשגיח שלא יווצרו גושים. להוסיף לבלילה לאט לאט את הנוזלים ולערבב כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה. להוסיף את הגבינה. לסגור להבה. בקערה נפרדת לטרוף את הביצים ולהוסיף מעט מרוטב הבשמל כדי שהביצים לא ייקרשו. לשפוך את תערובת הביצים לתוך רוטב הבשמל ולהמשיך ולבחוש ולהוסיף תבלינים.

  6. סידור התבנית :

  7. 1. לשמן התבנית לצקת מעט רוטב בשמל. 2. מעל לרוטב לסדר 3 עלי הלזניה. 3. מעל לעלים לצקת חצי מכמות התרד. 4. מעל לתערובת התרד לצקת רוטב בשמל. 5. לכסות עם 3 עלי לזניה. 6. לצקת את יתרת תערובת התרד. 7. מעל לתערובת התרד לצקת רוטב בשמל. 8. לכסות עם 3 עלי לזניה. 9. לצקת את יתרת רוטב הבשמל ולשים לב שכל עלי הלזניה מכוסים היטב ברוטב, כדי שהעלים לא יתייבשו.

  8. לאפות עם כיסוי של תבנית הפוכה ב- 180 מעלות. אחרי 30 דקות להוריד את התבנית ההפוכה ולהמשיך ולאפות עוד 10 דקות