לןגן

אולדושקי

מאת: טניה הולצר, פורסם: 15/08/2015 | 17:10
אולדושקי

תקציר המתכון: פנקייק רוסי

קטגוריה: לילדים, מספר מנות: 3, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לגרד בפומפייה עבה תפוח עץ. להניח בקערה יחד עם גביע אשל, קינמון, ומלח.

  2. להקציף קלות ביצה עם סוכר. להעביר לתוך הקערה עם האשל. להוסיף קמח ולבחוש הכל יחד לקבלת בצק סמיך, בערך במרקם שמנת חמוצה. להשאיר את הבצק "לנוח" ל-10 דקות.

  3. לחמם מחבת עם שמן ובעזרת כף להניח את הבצק, בערך בקוטר של כוס, על מחבת חמה. לטגן משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב-ורדרד. להגיש את הפנקייקים חמים עם שמנת חמוצה או ריבה.

  4. פנקייקים אמורים לצאת קצת עבים ולא כמו שאנו מכרים בגרסא האמריקאית. אם הבצק יהיה דליל מדי – אינם יתפחו כמו שצריך.