לןגן

עוף במרינדה

מאת: ורד דרור, פורסם: 15/08/2015 | 10:52
עוף במרינדה

תקציר המתכון: מנה צבעונית חגיגית וטעימה מאד, העוף יוצא רך ושחום.

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 15 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רכיבים למרינדה

אופן הכנה

  1. לערבב היטב את חומרי המרינדה, להשרות את העוף כשעתיים. להכניס לתבנית לכסות בנייר כסף ולאפות כ-50 דק', להסיר את הנייר ולהשחים עוד 10 דק'.

  2. לחתוך את הבטטות לקוביות , אפשר תפוחי אדמה אפשר שניהם לפי מה שמתאים לארוחה. להניח בתבנית עם נייר אפייה, לטפטף מעל שמן זית לפזר מעט ובזהירות מלח גס (שלא יהיה מלוח מדי). להכניס לתנור ל-15-20 דק' עד שהקוביות משחימות.

  3. כשהעוף מוכן להוציא מהתנור, לפזר מעל את הבטטות/תפוחי-אדמה, ולהרטיב אותם עם הרוטב בעזרת כף.

  4. מנה יפה וטעימה מאד.