לןגן

קציצות עוף ברוטב עגבניות ופטריות

מאת: ורד דרור, פורסם: 14/08/2015 | 18:46
קציצות עוף ברוטב עגבניות ופטריות

תקציר המתכון: קציצות מעודנות ומעולות

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 1, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

חומרים לקציצות

חומרים לרוטב

אופן הכנה

  1. לערבב את כל מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה. להניח במקרר לכחצי שעה לספיגת טעמים. להניח על תבנית נייר אפייה לרסס בשמן ליצור כדורי קציצות ולאפות בתנור כ-20 דק' עד שמזהיב מעט. רק לסגור את הקציצות שלא יתפוררו ברוטב, אין צורך בבישול מלא.

  2. בזמן שהעיסה במקרר להכין רוטב.לטגן את הבצל הפרוס עד שמזהיב, להוסיף את השום הפרוס ל-2-3 דק', להוסיף את הפטריות לטגן עוד כ-5 דק', להוסיף עגבניות וסוכר לבשל עוד כ-4 דק' להוסיף רסק עגבניות וכוס מים (מים להוסיף לפי הסמיכות הרצוייה), להוסיף תבלינים ולבשל כ-1/2 שעה על אש נמוכה.

  3. להוסיף את הקציצות שנאפו קלות, לבשל ביחד כ-30 דק'.

  4. להגיש עם אורז לבן או אטריות סיניות דקות.