לןגן

שבלולי שמרים במלית גבינה, קינמון ושוקולד

מאת: אתי ממן, פורסם: 12/08/2015 | 14:21
שבלולי שמרים במלית גבינה, קינמון ושוקולד

תקציר המתכון: כמו בארומה רק יותר טעים!!!

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 16, זמן הכנה: 60 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק שמרים

מלית גבינה

מלית קינמון

מלית שוקולד

למריחה

סירופ

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה לערבב קמח ושמרים, להוסיף סוכר, סוכר וניל, בקערה נוספת להמיס חמאה, להוסיף חלב, ביצים, חלמונים, מים, להוסיף לקערת הקמח ולערבל כ 5 דקות, לקראת סוף הלישה להוסיף מלח, לכסות בניילון את קערת המיקסר ולהכניס למקרר לכמה שעות, רצוי לילה (מתקבל בצק רך, זה בסדר, מתייצב במקרר במהלך התפיחה) לחלק את הבצק לשלושה חלקים, לקמח משטח עבודה, לגלגל כל חלק לנקניק, לרדד דק, מלית גבינה - לערבב מצרכים למלית גבינה למרוח על הבצק, לחתוך לרצועות בעובי 2 ס"מ, לגלגל רצועה אחת ולהניח על רצועה שנייה (לקבלת עוגה גדולה), וכך עם שאר הרצועות.

  2. מלית קינמון - מורחים חמאה מומסת על הבצק, מערבבים קינמון עם סוכר חום , מפזרים על הבצק, מפזרים אגוזים ומגלגלים.

  3. מלית שוקולד - מורחים על הבצק ממרח נוטלה ומגלגלים.

  4. מברישים עם ביצה, אופים 170 מעלות עד להזהבה.

  5. בסיר מרתיחים מים, סוכר, מקל וניל, מבשלים עד להסמכת הסירופ, מברישים את העוגות כשהן חמות..