לןגן

ג'חנון ביתי

מאת: טיראן חזן, פורסם: 12/08/2015 | 11:07

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 13, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שמים את כל המרכיבים בקערה למעט המחמאה

  2. מוסיפים 2 כוסות מים ואת השלישית בהדרגה (לקבלת בצד אחיד ולא דביק)

  3. בידיים משומנות מחלקים ל-13 כדורים בגודל של אגרוף

  4. נותנים לכדורים לנוח כשעה וחצי, שעתיים

  5. אחרי שנחו, על משטח משומן לוקחים כדור כדור ופותחים את הבצק בעזרת ידיים משומנות בטפיחות קלות עד לעובי דק ככל האפשר (לא נורא אם הבצק נקרע קצת...)

  6. לוקחים מחמאה כשהיא רכה ובעזרת הידיים/ סכין מורחים בנדיבות על הבצק (לתוספת מתיקות ניתן להוסיף דבש)

  7. לוקחים את שני קצוות הבצק ומקפלים לצורה של ספר

  8. לאחר הקיפול, מורחים עוד שכבה של מחמאה

  9. מתחילים לגלגל את הבצק ותוך כדי מותחים את הבצק כדי לדקק עד כמה שאפשר

  10. לוקחים סיר של ג'חנון מניחים בתחתית לחם ומעליו מניחים את הג'חנון המגולגל

  11. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות ואופים כל הלילה

  12. בתיאבון :)