לןגן

דג דניס ותפוח אדמה אפויים בתנור

מאת: אתי ממן, פורסם: 11/08/2015 | 10:39
דג דניס ותפוח אדמה אפויים בתנור

תקציר המתכון: שילוב מנצח!

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 4, זמן הכנה: 60 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לדגים

לתפוח אדמה

אופן הכנה

  1. מכינים דג דניס - משרים את הדגים במים ומיץ לימון חצי שעה, שוטפים ומניחים בתבנית גדולה.

  2. בקערה שמים שמן זית, קוצצים כוסברה, שום מוסיפים לקערה, מתבלים - כפית פלפל שחור גרוס, כפית מלח, כף פפריקה, כף אבקת מרק עוף, כפית כמון מערבבים ממלאים את הדגים ועם מברשת מורחים את יתרת התערובת, מכסים בנייר כסף, אופים כשעה, מסירים נייר כסף ואופים חצי שעה נוספת.

  3. מכינים תפוח אדמה - קולפים תפוח אדמה, מבשלים 10 דקות במים עם כפית מלח, חותכים לפרוסות דקות עד 2 ס"מ לפני הסוף, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, בקערה שמים כוסברה קצוצה, שמן זית, כפית מלח, כף פפריקה, כף אבקת מרק עוף, כפית פלפל שחור גרוס, מכסים בנייר כסף, אופים שעה וחצי, מסירים נייר כסף ואופים חצי שעה נוספת.