לןגן

קוסקוס

מאת: אתי ממן, פורסם: 09/08/2015 | 12:33
קוסקוס

תקציר המתכון: טעים ביותר!

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 60 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

קוסקוס

מרק לקוסקוס

אופן הכנה

  1. מכינים קוסקוס - שופכים את הסולת לקערה גדולה, שופכים חצי כוס מים ומגלגלים עם ידיים משומנות , מוסיפים קמח וממשיכים לגלגל (הקמח מרכך את הקוסקוס), ממלאים רבע סיר אידוי במים ומרתיחים, מעבירים את הקוסקוס לסיר ל30 דקות, שופכים לקערה, מוסיפים את יתרת המים ומגלגלים עם ידיים משומנות , מחזירים לקערה ושוטפים מתחת לברז, מסננים ומחזירים לסיר אידוי לרבע שעה, שופכים לקערה, מוסיפים מחמאה ומערבבים.

  2. מכינים מרק - קולפים את הירקות וחותכים, מוסיפים לסיר רחב 1 בצל מטוגן, ירקות, שזיפים - מתבלים כף אבקת מרק עוף, כף אבקת מרק בצל, כפית פלפל שחור גרוס, כפית כורכום, מוסיפים 4 כוסות מים ומבשלים עד שהירקות מתרככים.

  3. מכינים עוף וחומוס - משרים חומוס עם מים כ 5 שעות, מבשלים בסיר כחצי שעה, מסדרים עוף בסיר רחב, מוסיפים בצל מטוגן, חומוס ומתבלים - כף אבקת מרק עוף, כף אבקת מרק בצל, כפית פלפל שחור גרוס, כפית כורכום, 4 כוסות מים, מבשלים עד שהחומוס רכים מאוד..