קציצות מבושלות ברוטב
מאת: אורית לוי, פורסם: 25/03/2015 | 14:48
תקציר המתכון:
הקציצות המפורסמות של אימי - ללקק את האצבעות! ילדים ומבוגרים משוגעים עליהן
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
רכיבים לרוטב
-
1 יחידה בצל קצוץ
-
6 יחידה גרגירי פלפל אנגלי
-
2 כף רסק עגבניות או רסק קטן אחד
-
1 כף סוכר, 1 כפית מלח, 1 כף פלפל שחור טחון, 1 כף פפריקה מתוקה בשמן
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
4 יחידה עלי דפנה
רכיבים לתערובת הקציצות
-
1 כפית מלח, 1 כף פלפל שחור
-
1 יחידה בצל קצוץ
-
חצי קילוגרם בשר בקר טחון / 250 גר' הודו טחון ו- 250 גר' עוף טחון מעורבבים
-
3 כף פירורי לחם
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
-
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
-
2 יחידה ביצה
-
2 יחידה שיני שום כתושות
אופן הכנה
-
לערבב בקערה את כל חומרי התערובת קציצות. ליצור קציצות קטנות בידיים רטובות.
-
להכין רוטב:
-
לטגן את הבצל הקצוץ עד הזהבה ב- 3 כפות שמן, להוסיף רסק קטן, מים עד כיסוי הקציצות, להוסיף את כל התבלינים.
-
להרתיח ואז לזרוק פנימה את הקציצות. לערבב בעדינות מדי פעם וללטף את הקציצות עם הרוטב.
-
לבשל חצי שעה
-
בתיאבון ♥