לןגן

מעמול תמרים

מאת: מלי מאירוב, פורסם: 25/03/2015 | 13:01
מעמול תמרים

תקציר המתכון: עוגיות רכות וטעימות הכי בעולם

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 15 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 2 כוסות קמח...100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות...רבע כוס סוכר..שליש כוס חלב..כפית אבקת אפייה...ללוש בידיים לבצק אחיד...לחלק את הבצק לשניי כדורים...לרדד כל חלק לעלה דק..למרוח ממרח תמרים לפזר קוקוס וקינמון...לגלגל לרולדה ולעשות חריצים...בעובי החתיכה שתרצו..לא עד הסוף במרווחים דקים שיהיה עדין...להכניס לתנור 180 מעלות עד שמזהיב טיפה...שמתקרר לפזר אבקת סוכר ולחתוך....לגרסאת פרווה...: להחליף חמאה במחמאה ..וחלב במיץ תפוזים...הכוס שהשתמשתי היא כוס חד פעמי פשוטה... הבצק בהתחלה מתפורר אז תזכרו לעבד טוב לבצק את החמאה שתתפזר בבצק...או שיהיה לך יותר קל תשאירי את החמאה מחוץ למקרר חצי שעה ואז תכיני בצק.. תוציאו את העוגיות שהן לבנות עדיין..