לןגן

לחם פרנה

מאת: מלי מאירוב, פורסם: 25/03/2015 | 12:34
לחם פרנה

תקציר המתכון: יוהו וווו ...אין דברים כאלה......לחם פרנה מרוקאי לחם אוורירי...כל ביס תענוג!!!!!!..וקלי קלותתתתתתת!!!!!

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 3 וחצי כוסות קמח כוס חד פעמי פשוטה...חצי שקית שמרית או כף שמרים יבשים.. כפית סוכר ..רבע כוס שמן זית.. ואחד וקצת כוס מים פושרים...להתחיל עם כוס מים ולראות אם צריך עוד קצת.. ללוש הכל ביחד חמש דקות ולהוסיף כפית מלח....ללוש עוד חמש דקות...לכסות ולהתפיח מתחת לשמיכה כי קר היום...אחרי שתפח לקחת חצי מהבצק לעצב צורה עם קמח...הבצק אוהב קמח.. להניח על נייר אפייה מקומח...לא צריך לרדד...זה לחם פראי...לעשות חריצים...ולתת לו תפיחה של ארבעים דקות לערך...בזמן הזה לחמם תנור חום מקסימלי...לפני ההכנסה לתנור להתיז מים על הלחם ולפזר קמח ולתנור בערך רבע שעה...שמוציאים מטפטפים שמן זית ואוכלים