לןגן

"אלורקא״ עלי בצק לסיגרים, לפסטילה, לאגרול ועוד...

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 31/07/2015 | 16:37
"אלורקא״ עלי בצק לסיגרים, לפסטילה, לאגרול ועוד...

תקציר המתכון: שקוף ואלגנטי ברמות על זה מתכון הכי הכי מושלם שיש!!!!

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 30, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. במעבד מזון להוסיף את הקמח וסולת והמלח תוך ערבוב המכונה להוסיף כוס מים והחומץ עד לקבלת בצק רך תוך המשך ערבוב המכונה להוסיף כף שמן זית בהדרגה 45 שניות ערבוב ואז את 3/4 כוס מים הנוספים עד לקבלת בלילה חלקה לאכסן בקונטיינר ולמקרר לכל הלילה

  2. למחרת לקחת סיר או מחבת עמוקה למלא 1/3 גובה מים ולהביא לרתיחה עדינה מעל לסיר להניח מחבת טפלון להנמיך לחום בינוני נמוך להבריש את המחבת במעט שמן ולנגב מיד עם מגבת נייר בעזרת מברשת צביעה טובה שלא יוצאים ממנה שערות להבריש שכבה דקה של הבלילה ולבשל 20-30 שניות להוציא בזהירות ולהניח על צלחת משומנת מעט להבריש ממש טיפה מעל שמן ולהניח מגבת נייר לחה מעט להמשיך באותו אופן ותמיד להבריש מעט עם שמן ולהניח מעל את המגבת הלחה תמיד לדאוג לכסות את העלים בצלחת במגבת הלחה

  3. לאחר שיתקררו לעטוף במגבת נייר ואז בניילון ולהניח במקרר עד שלושה ימים או במקפיא עד חודש

  4. הערה: כשאתן מוציאות מהמחבת להניח את הצד המבריק שהוא למעלה ותמיד להבריש ממש מעט עם שמן לא יותר מידי פשוט בכדי שתהיה הפרדה בין העלים תכינו תחנה ליד הכיריים בו תהיה לכן קערית קטנה עם שמן ומברשת קטנה הצלחת בה תניחו את העלים מגבת נייר לחה מעט הבלילה עם המברשת כל תהליך הבישול לקח לי 25 דקות

  5. בהצלחה