קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
ממיסים 50 גרם חמאה ומערבבים היטב עם אטריות הקדאיף עד שכל האטריות מצופות היטב.
במחבת רחבה ממיסים את יתרת החמאה ומניחים שכבה אחידה של אטריות קדאיף.
מפזרים מעל את תערובת הגבינות בשכבה אחידה, וסוגרים עם שכבת קדאיף נוספת.
מטגנים על אש בינונית כ-5 עד 6 דקות מכל צד, עד שהקדאיף מזהיב ונעשה פריך.
בינתיים מכינים את הסירופ – מרתיחים יחד מים, סוכר, מיץ לימון ותמצית מי ורדים עד שמתקבל סירופ סמיך מעט. מצננים קלות.
כאשר הכנאפה מוכנה, יוצקים עליה את הסירופ הפושר ומפזרים מעל פיסטוקים קצוצים בשפע.