לןגן

עוגת גבינה אפויה בסיר גחנון

מאת: אורית לוי, פורסם: 09/11/2025 | 11:05
עוגת גבינה אפויה בסיר גחנון

תקציר המתכון: ללא קמח, שלמות, הכנה לילה לפני ההגשה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחמם תנור 220 מעלות רגיל (לא טורבו)

  2. לרפד תחתית סיר גחנון קוטר 24 בעיגול נייר אפייה גזור.

  3. לחתוך נייר אפייה ולרפד גם את הצדדים של הסיר מבפנים. לשמן את הסיר עם התרסיס לפני הנחת הנייר וככה הוא יידבק לצדדים. הנייר אמור להיות גבוה יותר מעט מדפנות הסיר. לאחר ריפוד הסיר לשמן את ניירות האפייה בתרסיס השמן.

  4. רצוי לעטוף את דפנות הסיר מבחוץ בנייר כסף.

  5. במיקסר להקציף את 6 החלבונים יחד עם כוס הסוכר בערך 5 דק' במהירות גבוהה עד קצף יציב וחזק, לשים לב היטב שלא נכנס כלל חלמון צהוב אחרת הקצף לא יצליח.

  6. בקערה גדולה עם מטרפה ידנית לערבב גבינה, שמנת חמוצה, חלמונים, גרידת לימון, סוכר וניל, קורנפלור ופודינג וניל לעיסה אחידה.

  7. לקחת בערך שליש מהקצף חלבונים מהמיקסר ולערבב בקערה עם תערובת הגבינה. אז להוסיף את כל תכולת המיקסר לקערה ולקפל עם מרית יחד בעדינות.

  8. למזוג את הבלילה לסיר הגחנון.

  9. לצקת לתבנית עמוקה שמכילה את סיר הגחנון 1.5 כוסות מים רותחים.

  10. להניח את סיר הגחנון בתוך תבנית המים, ללא מכסה כמובן.

  11. לאפות 20 דקות ואז להנמיך חום ל- 150 מעלות ולאפות עוד שעה ורבע.

  12. להוציא את העוגה מהתנור, לא להשאיר אותה בפנים כלל.

  13. לתת לה להצטנן לגמרי כשעה בטמפרטורת החדר. להכניס ללילה או 8 שעות למקרר.

  14. להוציא מהמקרר, להעביר סכין בין נייר האפייה לסיר לשחרר אותה.

  15. מכסים את הסיר בצלחת גדולה, הופכים כך שהצלחת למטה. מסירים את הסיר ומקלפים את נייר האפייה בעדינות.

  16. מניחים צלחת הגשה למעלה והופכים שוב.

  17. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.