לןגן

טארטים אישיים עם קרם פטיסייר ופירות

מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 30/10/2025 | 07:17
טארטים אישיים עם קרם פטיסייר ופירות

תקציר המתכון: טעים אש🔥

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

🥣 מרכיבים לבצק

🍮 מרכיבים לקרם פטיסייר

🍓 פירות לקישוט

אופן הכנה

  1. הבצק

  2. 1.מכניסים לבמעבד מזון: קמח, אבקת שקדים, סוכר ומלח 🌾

  3. 2. מוסיפים חמאה קרה ומערבלים לפירורים 🧈

  4. 3. מוסיפים חלמון ומים בהדרגה עד שהבצק נאסף 🥚💧

  5. 4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל־30 דקות ❄️

  6. 5. מרדדים לעובי 3–4 מ"מ, קורצים עיגולים לפי רינגים

  7. 7 וחצי ס"מ ויוצרים רצועות לדפנות 🥧

  8. 6. מסדרים את הבצק בתוך הרינגים, דוקרים במזלג ומאופים בתנור שחומם מראש ל־180° כל חום סטטי כ־15 דקות 🔥

  9. 7. מצננים לגמרי לפני מילוי 🧊

  10. 8.אופן ההכנת קרם פטיסייר:

  11. מחממים חלב עם וניל עד סף רתיחה 🥛

  12. 9. בקערה נפרדת טורפים חלמונים, סוכר וקורנפלור 🥚🍚

  13. ומוסיפים בהדרגה החלב החם, מחזירים לסיר ומבשלים תור כדי ערבוב עד שהקרם מסמיך 🔥

  14. ומוסיפים חמאה, ושוב מערבבים היטב ומצננים לגמרי 🧈❄️מכסים בניילון על פני הקרם שלא תיווצר עליו שכבת קרום

  15. 10.הרכבה:

  16. ממלאים כל בסיס טארט בקרם פטיסייר (כ־2 כפות) 🍮

  17. מסדרים מעל פרוסות פירות 🍓🥝🫐🥭

  18. 11.אופן ההכנה

  19. לחמם יחד עד שנמס, לסנן אם צריך, להבריש על הפירות כשהזיגוג חמים . 🍓🍎🥭

  20. מהמתכון יוצאים בערך 8 טארטים אישיים בקוטר

  21. 7 וחצי ס"מ 🥧