לןגן

פריקסה טוניסאי

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 24/08/2025 | 10:14
פריקסה טוניסאי

תקציר המתכון: פיריקסה שאימי ז"ל הייתה מכינה יוצאים אוריריים ולא סופגים שמן

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר שמים שמרים, סוכר וקמח מעל שמים את המלח מערבבים מעט קמח ומלח מוסיפים את המים בהדרגה עד שהבצק מצגבש ואז מוסיפים את השמן ולשים עוד כמה דקות במיקסר.

  2. מניחים להתפחה עד להגדלת הנפח.

  3. לאחר ההתפחה מכינים את הלחמניות מתפיחים מעט ומטגנים בשמן עמוק.

  4. ממלאים בביצה תפו"א טונה