לןגן

עוגת שקדים קלויים ושוקולד לבן

מאת: שרון ברמוכה, פורסם: 09/08/2025 | 19:28

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבסיס

לספיגה

לגנאש

לקרם

אופן הכנה

  1. 1.נתחיל מהבסיס- בקערת המיקסר נקציף ביצים סוכר ומלח לקצפת יציבה מאוד.

  2. 2.לאחר מכן נוסיף את השמן והחלב לבפנים, נעבור למהירות בינונית נמוכה (2) ונוסיף בהדרגה את הקמח+הקמח שקדים+האבקת אפייה (כף אחת בכל פעם).

  3. 3.נקח תבנית מרופדת בנייר אפייה, נרסס בשמן ונשפוך את בלילת העוגה לבפנים.

  4. נכניס לאפייה של 35 דקות ב170 מעלות (עד שיוצא קיסם יבש).

  5. כשהעוגה יוצאת מאפייה נתן לה 10 דקות מנוחה לאחר מכן נחורר את כולה ונשפוך מעליה את החלב ונתן לו להיספג.

  6. 4.נעבור לגנאש- בקערה נשים את השמנת מתוקה ונחמם במיקרוגל עד שמבעבעת (בערך 2 דקות פולסים של 30 שניות כל פעם).

  7. בקערה נפרדת נשבור ונשים את השוקולד לבן, מעליו נשפוך את השמנת ונתן לזה 2 דקות לנוח לפני שמערבבים. לאחר מכן נערבב עד שחלק לגמריי.

  8. 5.את השקדים נשים במחבת ונקלה על אש בינונית תוך כדי ערבוב שלהם עד שמשחימים. נשפוך את השקדים לגנאש שוקולד לבן ונערבב.

  9. 6.נעבור לקצפת- בקערת המיקסר שמים את כל החומרים ומקציפים לקצפת יציבה.

  10. 7.עוברים להרכבה- כאשר הבסיס התקרר לגמריי, נשפוך ונשטח עליו את הקצפת. מעל הכל נשפוך את הגנאש שלנו ונכניס להתייצבות במקרר של לפחות 6 שעות.

  11. וזהו! יש לכם עוגה ממכרת בטירוף