קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
בקערת מיקסר שמים קודם את החומרים הרטובים ואז את היבשים, מערבלים עד לאיחוד ובהדרגה מכניסים את קוביות החמאה. הלישה צריכה להיות ארוכה אז תאספו את כל הסבלנות שלכם מתוקים. בהתחלה נראה כאילו כלום לא קורה והבצק מאוד דביק. לאחר לישה של 12-15 דקות הבצק נאסף מדפנות הקערה ונהפך לנוח לעבודה. מתפיחים 45 דק במקום חמים. מתחילים בפתיחה של הבצק, כמו מופלטה, אתם תגלו שהוא ממש נוח לפתיחה. פותחים עד שהבצק דק ושקוף ורואים את השיש מתחת.
הגענו לשלב המלית: אני מרחתי ממרח חלווה ומחית פיסטוק אבל אפשר כל דבר בעולם, ממרחים כמו נוטלה, אגוזים. ממש הכל. מגלגלים את הבצק עד שמתקבל נחש ארוך שנכנס בתבנית אינגליש קייק 3-4 פעמים תלוי באורך התבנית שלכם. מתפיחים במקום חמים ונעים עוד30-40 דק. מברישים בביצה.
אופים בתנור שחומם ל180 מעלות 15 דקות ואז מורידים ל150 מעלות לעוד 40-45 דקות. וזהו התמכרתם.