לןגן

עוגיות קרמל ושוקולד ללא אפיה

מאת: שרון ברמוכה, פורסם: 09/08/2025 | 19:01

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. טוחנים את הביסקויטים לאבקה ומעבירים לקערה.

  2. קוצצים את השוקולדים ומכניסים לסיר. מוסיפים שמנת ותמצית וניל ומבשלים על גבי להבה נמוכה-בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד שכל השוקולד נמס.

  3. משאירים חצי כוס מתערובת השוקולד בצד ושופכים את יתרת התערובת על פירורי הביסקויטים ומערבבים. מניחים להצטננות לטמפרטורת החדר.

  4. יוצרים כדורים מהתערובת ומגלגלים אותם בברס לציפוי. מניחים על מגש. יוצרים גומה בכל כדור עם ידית של כף עץ. מכניסים למקרר להתייצבות.

  5. ממלאים את השקעים בקרמל עד מחצית הגובה, וממלאים מעל בתערובת השוקולד שהשארנו בצד.

  6. שומרים במקרר.

  7. לא רוצים קרמל? אין בעיה.

  8. במקום קרמל אפשר להשתמש גם בריבת חלב.

  9. אפשר להחליף את הברס בבוטנים קצוצים ואת הקרמל בחמאת בוטנים.

  10. אפשר גם להחליף את האגוזים בסוכריות קטנות, או במזרה שוקולד, ואת הקרמל בריבה, או בנוטלה, או בכל מה שאוהבים 😊

  11. הכי חשוב שלא תשכחו להכין 🥰♥️