קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
משרים את האורז בקערה עם מים כחצי שעה ומסננים.
מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול, מבשלים את האורז כמו פסטה 7 דקות ומסננים.
בסיר רחב עם תחתית עבה יוצקים שמן בגובה של ס”מ ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הכורכום ומערבבים כך שהשמן כתום כולו ואחיד. מסובבים את השמן בסיר כך שידבק גם לשולי הסיר (בערך 2-3 ס״מ לגובה).
שופכים את האורז שסיננו בעדינות לסיר ובעזרת ידית כף עץ מחוררים באורז ארובות לשחרור האדים.
מכסים את הסיר במגבת ומעליה מניחים את המכסה ומבשלים על אש גבוהה 7 דקות ואז על האש הכי נמוכה עוד 50 דקות נוספות. הופכים את הסיר על גבי צלחת הגשה, מתקבלת עוגת אורז.