לןגן

שמרים במילוי קינמון

מאת: שרון ברמוכה, פורסם: 09/08/2025 | 18:52

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

למילוי מערבבים יחד בקערה

לסירופ סוכר

אופן הכנה

  1. מערבבים את החומרים היבשים בקערת המיקסר, מוסיפים שמנת חמוצה, חלב וביצה ומתחילים ללוש מספר דקות. לאחר שהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים את קוביות החמאה, אחת אחת, עד להטמעה.

  2. לשים את הבצק 10-12 דקות.

  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים ומתפיחים לילה במקרר.

  4. מחממים תנור ל 170 מעלות.

  5. מוציאים את הבצק מהמקרר, ומחלקים אותו לשני חלקים שווים.

  6. מרדדים כל חלק למלבן, מורחים מילוי ומגלגלים לרולדה.

  7. חותכים את הרולדה לחתיכות באלכסון כך שיווצרו משולשים.

  8. בעזרת מזלג או שיפוד יוצרים כיווץ במרכז המשולש כפי שרואים בסרטון.

  9. מניחים את העוגות האישיות בתבנית במרווחים, מתפיחים כ 45 דקות.

  10. מברישים בביצה ומכניסים לאפיה של כ 20 דקות עד השחמה.

  11. מברישים את העוגות בסירופ סוכר.