לןגן

סטיקי באנס שקדים

מאת: שרון ברמוכה, פורסם: 09/08/2025 | 16:32

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. נשים בקערה מיקסר/ קערה ללישה ידנית עם כל המצרכים מלבד חמאה ומלח. נתחיל ללוש ובהדרגה נטמיע את קוביות החמאה בבצק ולבסוף נוסיף את המלח ונלוש כ12-15 דקות .

  2. התפיחו עד שהבצק מכפיל בנפחו בשליש לפחות, בשלב הזה אני ממליצה להכניס את הבצק להתפחה לילה במקרר🙏🏻

  3. לפני שאני עוברת למילוי, אני חילקתי את הבצק הזה ל2 וחצי השתמשתי לסטיקי באנס והחצי השני לעוגת שמרים.

  4. *כמויות הקרם והטופי מתאימות לחצי מכמות הבצק, אם אתם רוצים לכל הבצק אז הכפילו כמויות.

  5. מה עושים?

  6. ניקח את הבצק שלנו ונרדד אותו, במלא בקרם שקדים ונחתוך לרצועות. נגלגל לרולים יפים.

  7. נסדר תבנית עם נייר אפיה, נשים את הטופי עם השקדים בתחתית ומעל נסדר את הרולים במרווחים.

  8. מכסה בניילון וניתן להם התפחה של בערך 40-50 דקות עד שמכפילים את עצמם בערך פי 1.5.

  9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל165 מעלות טורבו ל25-30 דקות, מקררים קצת והופכים את התבנית כדי לקבל את השכבה של הטופי למעלה.