לןגן

עוגת שמרים שוקולד מבולגנת

מאת: שרון ברמוכה, פורסם: 09/08/2025 | 16:23

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

מלית

סירופ

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים יחד את הקמח, סוכר, מלח, שמרים, מוסיפים את החלב, הוניל והביצים ולשים כ 3 דקות.

  2. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עוד כ 6-7 דקות עד שמתקבל בצק רך ואחיד. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  3. מערבבים יחד את מצרכי המלית.

  4. מחלקים את הבצק ל 2. מקמחים משטח עבודה, כל חלק מרדדים למלבן, מורחים רבע מהמלית בצורה אחידה על כל השטח, מקפלים ל 2 ומרדדים ( כמו שעושים עם רוגלך). מורחים שוב למעלה עוד רבע מהמלית, מקפלים, ומרדדים שוב למלבן.

  5. חוזרים על הפעולות גם עם חצי הבצק השני.

  6. מניחים את הבצקים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לרבע שעה.

  7. מחממים תנור ל 160 מעלות טורבו.

  8. מוציאים את הבצק מהמקפיא, מקמחים את שטח הבצק מקפלים צד אחד על 2/3 מהבצק ואז מקפלים את הבצק הנותר עליהם. (קיפול של 3 שכבות).

  9. עם סכין חדה חותכים את הבצק לרצועות דקות.

  10. אפשר גם לוותר על השלב של הקיפול ל 3 ופשוט לחתוך את המלבן שהוצאנו מהמקרר לרצועות דקות וארוכות בעזרת גלגלת.

  11. משמנים את הרינג, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מרפדים את הדפנות בנייר אפיה ומניחים את הרצועות בצורה מבולגנת בתבנית.

  12. מכסים ומתפיחים כ 45 דקות.

  13. אופים 40 דקות עד שהמאפה משחים.

  14. בנתיים מרתיחים יחד בקלחת את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס ומצננים.

  15. מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים מעל את הסירופ. בוזקים אבקת סוכר, מצננים, פורסים ומגישים.

  16. כמה הערות:

  17. - כמות הבצק גדולה, אפשר להכין חצי מהכמות, לחלק לשתי תבניות או להכין בתבנית גדולה אחת.

  18. - הבצק לא עולה ותופח יותר מדי בגלל המלית והרידוד וזה בסדר.