קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
אופן ההכנה-
בקערת המיקסר עם וו לישה נניח את החלב מים הביצה השמרים הסוכר ונערבב,נוסיף את הקמח והשמן זית נתחיל ללוש על מהירות איטית כחמש דקות.
תוך כדי לישה נוסיף את המלח ואת החמאה בהדרגה כל פעם קוביה נמשיך ללוש לעוד 7-8 דקות.
נעביר את הבצק לקערה משומנת קלות נכסה ונעביר להתפחה כשעה.
בינתיים נכין את החמאת שום:
במעבד מזון נשים את הפטרוזיליה שום חמאה דבש מלח והשמן זית.
נטחן בפולסים עד לקבלת מרקם משחתי ואחיד נעביר לקערה נכסה ונניח בצד.
אחרי ההתפחה של הבצק נחלק לכדורים כ50 גרם כל כדור.
נכסה את הכדורים בניילון ניצמד/נייר אפייה וניתן מנוחה של עשר דקות.
נרדד כל כדור לעלה נמרח מעט מהחמאת שום (במידה ובא לכם להוסיף גבינה זה הזמן לפני הגלגול)בעזרת סכין נחתוך בקצוות ונגלגל.(ניתן לראות בסרטון)
נניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונעביר להתפחה כ25 דקות.
נפעיל תנור ל180° טורבו.
אחרי ההתפחה נבריש בביצה ונכניס לאפייה כ20-25 דקות עד להזהבה.
איך שיוצא מהתנור נבריש מהמשחת שום שהכנו ונגרד מעל פרמז׳ן בנדיבות.
זה הכל תהנו!